Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z kremem cytrynowym, bitą śmietaną i galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche 1 porcja
galaretka 2 szt
śmietana 30% 1 duża
cukier puder
Krem:
cytryna 1
cukier 1/2 szkl
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 2 szt
kefir 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z kremem cytrynowym, bitą śmietaną i galaretką

Ciasto kruche wyłożyłam na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.

Galaretki rozpuściłam w 800 ml wrzątku i odstawiłam do stężenia.

KREM: cytrynę sparzyłam. Skórkę potarkowałam. Wycisnęłam sok. Maślankę zmiksowałam z mąką, cukrem, jajkami, sokiem z cytryny i potarkowaną skórką.

Krem wylałam na ciasto. Piekłam w 180 stopniach do momentu aż krem zgęstniał.

Ubiłam śmietanę 30 % z odrobiną cukru pudru i wstawiłam do lodówki.

Na przestudzone ciasto wyłożyłam śmietanę a na wierzch galaretki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 29.08.2012 20:35
pychotka
jola1508 27.08.2012 12:12
napatrzeć się nie można!!!
[email protected] 19.08.2012 20:44
pyszne
Pietruszka 17.08.2012 12:14
super
ewka1978 17.08.2012 10:38
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak