Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z indykiem i ogórkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory konserwowe 2 puszki
papryka czerwona 1 duża
cebula czerwona 1 duża
ogórki 3-4 średnie
sok pomidorowy 2 szkl.
papryka mielona 2 łyżki
Kminek mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
ziemniaki 1/2 kg
Kucharek do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1-2 lyżki
udziec z indyka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z indykiem i ogórkami

Udziec indyczy bez kości zmielić na średnim sitku maszynki i usmażyć na suchej patelni teflonowej z dodatkiem posiekanej cebuli.
Dodać drobno pokrojoną paprykę, przyprawy, sok pomidorowy oraz pomidory z puszki (najlepiej siekane) - gotować 30-45 minut.
W międzyczasie obrać ziemniaki, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, posolić i ugotować do miękoości w małej ilości wody - tylko tyle, aby były nią nakryte.
Miękkie ziemniaki wlać do zupy, doprawić jarzynką, czosnkiem i pieprzem do smaku.
Dodać obrane ogórki pokrojone w słupki i gotować jeszcze 10-15 minut.

Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 09.12.2012 11:00
ciekawy przepis,tak jeszcze nie próbowałam
Juleczka20 03.09.2012 09:17
wygląda przepysznie
annagebalska 29.08.2012 09:05
pyszne
Ziabela 11.08.2012 12:46
tez taka robie;)
artur7 11.08.2012 07:55
fajne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak