Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona łopatka w ziołach prowansalskich

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
cebula
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona łopatka w ziołach prowansalskich

Umyte i osuszone mięso kroimy na dwie części i skrapiamy olejem. Następnie oprószamy czosnkiem granulowanym, kucharkiem, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie delikatnie podpiekamy na rozgrzany oleju razem z posiekaną cebulką. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlewamy wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 25.07.2013 11:51
przepysznie wyglada
ben-ka 30.11.2012 16:07
pachnące mięsko,takie lubię.
Zdzisław 09.08.2012 18:45
dobre mięsko do obiadu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak