Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane piersi z indyka na grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
olej 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
indyk 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane piersi z indyka na grilla

rozbite tłuczkiem piersi z indyka posypuję solą i pieprzem i zanurzam na chwilę w marynacie sporządzonej z oleju, sosu sojowego, papryki w proszku i mielonego imbiru. Piersi z indyka owijam w aluminiową folię i odstawiam na 2 godziny do lodówki, po czym smażę na grilu około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.08.2012 22:16
smakowite !
andżelika1 09.08.2012 12:37
fajne
sznycel 08.08.2012 20:58
wystarczy tylko dodać surówkę i gotowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak