Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z serem i migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 300 g
olej 50 ml
jajko 2 szt
mąka 300 g
cukier 140 g
cukier wanilinowy 1 łyzeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały 100 g
biały ser 4 kopiaste łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z serem i migdałami

Kroki postępowania

1
Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej jogurt, olej, jajka, 120 g cukru, cukier wanilinowy, kilka kropli aromatu i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy ciasto łyżką, aż do złączenia wszytskich składników.
Krok 1 - Babeczki z serem i migdałami foto
2
Ser biały (taki gotowy do ciast) mieszamy z 20 g cukru. Migdałów zostawiamy tyle ile będzie babeczek, a resztę drobno siekamy i dodajemy do sera i mieszamy. Do przygotowanym papilotek nakładamy łyżką ciasto. Wykładamy połowe ciasta, dosłownie tyle żeby przykryło dno foremki. Na to nakładamy łyżką po kleksie masy serowej z migdałami i przykrywamy drugą połową ciasta. Nic się nie stanie, jeśli nie uda nam się idealnie przykryć całęgo sera.
Krok 2 - Babeczki z serem i migdałami foto
3
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut w temperaturze ok 180 stopni. Babeczki są gotowe, gdy są zarumienione z wierzchu. Po upieczeniu do każdej babeczki wbijamy 1 migdała. Migdały można również włożyć przed pieczeniem, ale często się zapadają w ciasto.
Krok 3 - Babeczki z serem i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 07.07.2013 22:44
pyszne babeczki
Magula 05.09.2012 08:10
były pyszne, więc polecam
Habibi 05.09.2012 04:55
Bardzo apetyczne :)
Robert10 11.08.2012 21:44
są świetne
Kas2 07.08.2012 21:33
kuszące babeczki :)
Justyna28 03.08.2012 21:09
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak