Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na boczku z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka młodej kapusty 1
boczek 350 g
koperek 1 pęczek
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na boczku z koperkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, nastawiamy na mały gaz i zaparzamy - odlewamy wodę, a następnie wlewamy około 2 szklanek (tyle aby nie przykrywało kapusty), dodajemy sól i gotujemy.
Krok 1 - Młoda kapusta na boczku z koperkiem foto
2
W tym czasie boczek kroimy w słupki i podsmażamy na patelni. Koperek drobno siekamy. Do gotującej kapustki z której połowa wody już odparowała dodajemy podsmażony boczek wraz z wytopionym tłuszczykiem i koperek. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Młoda kapusta na boczku z koperkiem foto
3
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i magii, i doprowadzamy do wyparowania pozostałej wody. Podajemy na ciepło
Krok 3 - Młoda kapusta na boczku z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.04.2013 11:18
lubię tą kapustę :) aż się doczekać nie mogę :D
Izabela/bella81 27.12.2012 08:12
bardzo smaczna jest taka kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak