Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowy gyros z kaszą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 700 g
olej 3 łyżki
przyprawa gyros
sos sojowy 3 łyżki
kasza jęczmienna 150 g
masło 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowy gyros z kaszą

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, kroimy na kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso. Całość posypujemy obficie przyprawą do gyrosa i smażymy do miękkości (zajęło mi około 15-20 minut) W tym czasie gotujemy w osolonej wodzie kasze jęczmienną - do wody dodajemy masło aby kasza nabrała lepszego aromatu i smaku.
Krok 1 - Wieprzowy gyros z kaszą foto
2
Następnie do mięsa dodajemy sos sojowy i przesmażamy mięsko.
Krok 2 - Wieprzowy gyros z kaszą foto
3
Podajemy z sosikiem i ogórkami - chociaż kwestia podania wg uznania. Smacznego
Krok 3 - Wieprzowy gyros z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 11.12.2012 08:49
Pyszności!
WiktoriaGotuje 22.07.2012 10:17
Nigdy nie jadłam gyrasa z kaszą ale myśle że jest pyszny. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak