Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowy z musztardą i koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 szkl.
jogurt naturalny 2/3 szkl.
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
koper średni pęczek
miód mała łyżeczka
jajko 1 duże
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowy z musztardą i koperkiem

Do wysokiego pojemnika wbić jajko, wlać olej i dodać musztardę oraz miód - ubijać mikserem do zgęstnienia.
Dodać jogurt i posiekany koperek - wymieszać dokładnie.
Sos doprawić solą morską i kolorowym pieprzem.

Podawać do jajek na twardo, gotowanych jarzyn i sałaty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 24.08.2012 20:56
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak