Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą budyniową i truskawkami
Kroki postępowania
Na jeden blat wykładamy około 6 łyżek kremu budyniowego.Truskawki kroimy w plastry i układamy na kremie.
Chłodzimy w lodówce.
Ciasto: | |
jajko | 5 |
mąka pszenna | 120 g |
cukier kryształ | 100 g |
kakao | 20 g |
proszek do pieczenia | 15 g |
migdały mielone | 50 g |
masa | |
mleko | 500 ml |
budyń waniliowy | 2 opakowania |
cukier | 190 g |
truskawki świeże | 400 g |
miękka margaryna | 400 g |
mąka pszenna do formy | |
margaryna do formy | |
orzechy | 50 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: