Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Bakłażany z pikantnym sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 3 szt
sól
sos
oliwa 6 łyżek
sos balsamiczny 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Bakłażany z pikantnym sosem

Bakłażany umyć pokroić wzdłuż w plastry grubości ½ cm, posolić, odstawić na 30 min, a w tym czasie przygotować sos: połączyć wszystkie składniki sosu i starannie wymieszać. Bakłażany opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Plastry bakłażana ułożyć na ruszcie grilla i opiekać po 4 min z każdej strony. Po zdjęciu z grilla smarować obficie plastry bakłażana przygotowanym sosem. Podawać do dań mięsnych i rybnych. W podobny sposób można przygotować cukinię lub kabaczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 03.06.2015 07:32
inna alternatywa na potrawę z grilla, super!
AURELKA 30.04.2013 20:26
smakowite jedzonko
ttrytka 05.07.2012 14:38
zdjęcie mistrzostwo
staropolanka5 05.07.2012 14:31
tak smacznie wygląda
vesenka 05.07.2012 11:35
jaki piękny wzorek po grillowaniu. W połączeniu z sosem zapowiada się bardzo smakowicie
IZABELA29 05.07.2012 10:27
cudne zdjęcie
ben-ka 05.07.2012 10:08
to musi być pyszne!!!
Katarzyna87 05.07.2012 09:48
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak