Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki dla leniuchów

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 garść
sól do smku
pieprz do smaku
biała kapusta 500 g
ryż 1 garść
cebula 1 malutką

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki dla leniuchów

Do rondelka dajemy mięso mielone ,cebulę pokrojona na małe kawałeczki , jajko , wsypujemy dwie garści bułki tartej , kroimy kapustę na tarce o grubych oczkach i również dajemy do rondla . Gotujemy ryż i daje do wszystkich składników . Formujemy małe kotleciki o okrągłych kształcie . Dajemy na rozgrzany wcześniej olej i smażymy po obu stronach . Do gołąbków polecam pomidorowy sos .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 31.01.2013 21:30
nigdy takich nie robiłam;)
reniatka 25.10.2012 10:24
fajne i szybkie
Krystyna32 17.10.2012 09:37
super
Ela15 01.10.2012 19:28
pycha
bursztynek 12.09.2012 21:48
u nas w domu to się nazywa gołąbki warszawskie :)
adelajda 21.08.2012 05:10
proste smaczne danie !!!
malaczarna23 04.08.2012 10:36
są naprawde przepyszne
caralajna 30.07.2012 16:41
dawno nie jadłam, trzeba zrobić :)
Rafał10 29.07.2012 08:57
super
KasiaK90 14.07.2012 08:50
uwielbiam takie siekane gołąbki
olkaaa 05.07.2012 08:35
jeszcze tak nie robiłam
GOSIA18 04.07.2012 16:35
ja robię podobnie, ale swój sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak