Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cumberland

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mostek cielęcy 2 kg
Farsz:
szynka wędzona 30 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula 2 szt
oliwki zielone Smak 15 dag
kajzerka 2 szt
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cumberland

Pomarańczę umyć, ściąć z niej cienko skórkę i pokroić na cienkie paski. Z owocu wycisnąć sok. Skórkę gotować z winem, na małym ogniu, dodać 2 łyżeczki soku pomarańczowego i wystudzić. Galaretkę z porzeczek zagotować z resztą przypraw, wystudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Odstawić do lodówki pod przykryciem. Podawać do mięs, ryb i owoców morza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

konradooo2 23.02.2014 19:35
Smaczne idealne na niedzielny obiad
radosna29 03.06.2013 15:18
jak pieknie wyglada pewnie pychotka
Anulka75
Anulka75 03.07.2012 11:35
smaczne
Anulka75
Anulka75 03.07.2012 11:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak