Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą budyniową i kawą
Krem: Budyń gotujemy na mleku,dodajemy pozostałą kawę,ostudzony miksujemy z margaryną.
Przekładamy kremem budyniowym ciasta. Smarujemy wierzch polewą toffi i posypujemy kokosem.
Ciasto: | |
mąka | szklanka |
jajko | 4 szt |
cukier | szklanka |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
Krem: | |
budyń śmietankowy | opakowanie |
mleko 2% | 1.5 szklanki |
margaryna | 12.5 dkg |
DODATKOWO: | |
kawa zbożowa | saszetka |
polewa toffi | |
kokos | garść |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: