Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry biszkoptowe

5.0
(50)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Gofry biszkoptowe są delikatne i puszyste. Jeśli lubisz konsystencję ciasta biszkoptowego, to ten przepis będzie dla Ciebie idealny! 

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 5 łyżek
tłuszcz 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry biszkoptowe

Te biszkoptowe gofry są nieco delikatniejsze od tradycyjnych gofrów. Ich smak jest również delikatny, ale jednocześnie smakują one nawet bez żadnych dodatków! Jeśli szukasz przepisu na miękkie, puszyste gofry - postaw na te, biszkoptowe!

Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy roztopiony, chłodny tłuszcz (masło lub margarynę), następnie mleko i mąkę z proszkiem, mieszamy. Na koniec do mieszanki dodajemy pianę z białek ubitą na sztywno i delikatnie mieszamy. Ciasto ma być gęste - jeśli jest za rzadkie można na koniec dodać jeszcze mąki, a dla aromatu wanilię :)

Sprawdź także:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karola 20.07.2023 07:02
Super gofry, z mojej gofrownicy wychodzi mi idealnie 6 gofrow, są w sam raz na słodkość, są puszyste i chrupiące, polecam ten przepis l.
Klausia 17.03.2016 20:00
smakołyki :)
MAR3STA 04.02.2013 18:55
ale pychota
Anna133 04.07.2012 22:02
coś się nie wkleiło ci ? co dodajesz ?
Justyna/jusia81 04.07.2012 13:03
ja robię inaczej i w środku nie sa puszyste ale teżsmaczne taki dodoaj
Anna133 03.07.2012 21:37
Pyszne lekkie , rozpływają się w ustach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak