Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzik-zawijas

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4
cebula 1
olej 5 łyżki
koncentrat pomidorowy 7 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier 1 łyżeczka
majeranek do smaku
ocet
sok z cytryny
Kwas cytrynowy Prymat
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledzik-zawijas

Płaty śledziowe jeśli są solone należy je godzinę pomoczyć w wodzie. Następnie obieramy cebulę i kroimy w piórka, na patelnie wlewamy olej i dodajemy pokrojoną cebulę smażymy na złoty kolor. Następnie dodajemy majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, cukier, papryczkę ostrą, pół łyżeczki kwasku cytrynowego i koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Następnie ostudzamy i taki farsz nadziewamy w środek śledzi. Płaty zawijamy i wbijamy małą wykałaczkę by nam się nie rozpadały. Na koniec polewamy kilkoma kroplami octu i soku z cytryny i odstawiamy do lodówki na jedną dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 18.03.2013 13:22
rewelacja;)
Jodaj 04.02.2013 10:53
fajny :)
ALAGOR 27.10.2012 11:04
mniam ;)
Rogalik 21.05.2012 21:22
pyszny
irenka 24.04.2012 21:11
lubię,super
Katarzyna59 24.04.2012 08:47
pycha
EWI 21.04.2012 22:00
uwielbiam
Betka 21.04.2012 00:59
mniam;)) pyszności!
Piotr24 20.04.2012 20:29
mniam
halina17 20.04.2012 12:33
dobry śledzik
agunesu 20.04.2012 12:12
szkoda ze tak slabo widac zdjecie. ale na pewno smakowity sledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak