Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściany kotlet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 7 sztuk
kotlety mielone 2 sztuki
cebula 1/4 sztuki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
kapusta 2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściany kotlet

Do kapusty dodać 2-3 łyżki tartej bułki. Pieczarki umyć, drobno pokroić. Mielony pokroić w małą kostkę, dodać do kapusty. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Wbić jajko, wymieszać i doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak