Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z niespodzianką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
mleko
cebula 1/2 sztuki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
ogórki konserwowe
słupki papryki
słupki żółtego sera
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z niespodzianką

Cebulę obrać, drobno pokroić, dodać do mięsa. Wbić jajka. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Zarobić masę. Masę mięsną podzielić na ilość potrzebnych kotletów. Ile części masy mięsnej na kotlety, tyle połówek jajek, ogóreczków, słupków sera i papryki. Mięso rozpłaszczamy, nakładamy po jednej sztuce z przygotowanych składników. Formować podłużne kotlety. Panierować w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucyna3 18.02.2012 20:00
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak