Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brokułów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 50 dag
włoszczyzna 40 dag
cebula 1 szt
ziemniaki 25 dag
masło 1 łyżka
śmietana 2-3 szklanki
pietruszka 2 łyżki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brokułów

Brokuły, włoszczyznę, cebulę, ziemniaki obrać ze skórki. Brokuły podzielić na małe różyczki. Ich łodyżki pokroić. Z na tarce o dużych oczkach zetrzeć marchew i pietruszkę, i seler. Do rondla dać masło, roztopić. Do tego wrzucić starte warzywa. Poddusić, cały czas delikatnie mieszać. Potem wszystko zalać wrzątkiem. Ziemniaki i brokuły pokroić w słupki. Wrzucić je do rondelka z pozostałymi warzywami. Cebulę posiekać. Pora drobno pokroić. Zmieszać z resztą warzyw. Wszystko ugotować. Przyprawić cukrem. pieprzem. solą. Wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Udekorować natką pietruszki (posiekaną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak