Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka mała 10 szt
mąka 15 dag
piwo 150 ml
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w cieście piwnym

Jajko wymieszać z mąką, piwem i proszkiem do pieczenia. Odstawić do lodówki. Marchewki obrać i obgotować w lekko osolonej wodzie, a następnie maczać w cieście i smażyć w oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.11.2012 18:15
fajny pomysł
kate.500 05.10.2012 21:17
super
barbara11561 15.04.2012 00:49
bardzo ciekawy przepis
alaaa 28.02.2012 20:58
może być smaczne
Magdalena1110 21.10.2011 17:01
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak