Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt jasny-przepis podstawowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt jasny-przepis podstawowy

Białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie żółtka. Po ubiciu dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Dodać łyżkę octu i wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 ok. 30-40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.08.2012 20:16
dobry przepis na biszkopt to podstawa
Dorota37 25.05.2012 14:38
Muszę skorzystać z twojego przepisu mi biszkopty często nie wychodzą
Marlena/Kinia 14.01.2012 11:37
super, dobry przepis nie jest zły:))))
jerry1 05.12.2011 09:47
udany:)
kriso 19.11.2011 14:09
super
Kuchareczekjeden 18.11.2011 07:22
podstawa wieluuu ciast
Elżbieta17 15.11.2011 17:58
ładnie się udał:)
RenataZ-et 31.10.2011 20:38
przyda się taki przepis
Margo1 10.10.2011 11:56
smaczny
Margo1 10.10.2011 11:56
smaczny
kate.500 10.10.2011 09:08
slicznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak