Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet po szwajcarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1
szynka 25 dag
pieczarki 25 dag
cebula 1
olej roślinny
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 3 szt
sól
pieprz czarny
ser gouda 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet po szwajcarsku

Najpierw pokroić pieczarki i cebulkę i podsmażyć na masełku. Piersi z kurczaka mielimy lub siekamy w robocie, solimy mięso, moczymy ręce wodą bierzemy kulkę mięsa do ręki i ugniatamy
na kotlecika. Następnie na kotleciki dajemy plasterek szynki + plasterek sera żółtego, na ten ser dać 2 łyżki pieczarek z cebulką i na to dać jeszcze jeden plasterek sera żółtego, przykryć drugą kulką mięsa ugniecionego na kotlecika - formujemy w półkole (Przylepiamy tak aby sie nie rozlatywały!!). CZYNNOŚĆ POWTARZAMY DO PÓKI NAM SIĘ MIĘSO NIE SKOŃCZY.(Powinno wyjść 4-5 kotlecików). Panierujemy najlepiej dwa razy - później smażymy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 08.09.2011 08:57
To danie idealne dla mnie :)
halinka1011 05.09.2011 19:32
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak