Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki pieczone ze śmietanką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śmietanka 400 ml
gałka muszkatołowa
sól
Pieprz biały mielony Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki pieczone ze śmietanką

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.Śmietankę 36 % doprawiamy gałką muszkatołową,pieprzem i solą.Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry,układamy w naczyniu płaskie warstwy,każdą warstwę polewamy śmietana.Mocno dociskamy i dokładnie zakrywamy folią aluminiową.Pieczemy w temperaturze 160 stopni.Gdy będą miękkie wyjmujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 04.05.2012 14:07
pycha
Seba 21.07.2011 09:41
smaczne są takie ziemniaczki
Ewelina47 14.07.2011 09:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak