Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt słony

2.0
(2)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
masło 1 łyżka
koper świeży 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt słony

Żółtka utrzeć i wsypać mąkę. Posolić. W oddzielnej misce ubić pianę z białek. Sztywną pianę połączyć z żółtkami i mąką, dodać posiekany koper oraz natkę pietruszki. 

Ciasto wylać na patelnię, wysmarowaną wcześniej masłem i usmażyć. Pokroić w kostkę po ostudzeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 04.02.2012 13:16
no ja nie wiem, czy z 1/2 łyżki mąki wyjdzie biszkopt... w tym przepisie powinno być 1/2 szklanki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak