Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczny gulasz z kurczaka
2.Mięso pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w piórka.
3. Na patelni rozgrać olej ( najlepiej z dodatkiem oliwy z oliwek np. Oliwier); dodać cebulę oraz seler naciowy w oliwie. Gdy cebula zmięknie dodać curry i wymieszać.
4. Zwiększyć płomień i dodać mięso. Smażyć ,aż mięso będzie złote, często mieszając.
5.Zmiejszyć płomień do minimum. Kostkę do sosu rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Zalać mięso. Dusić około 20 min. pod przykryciem.
6.W połowie duszenia dodać suszoną papryczkę chili ( wyciągnąc ją w chwili, gdy sos będzie dostatecznie ostry.
7.Pod koniec duszenia dodać do sosu śmietankę oraz suszoną nać kolendry.
8.Zredukować sos.