Przepis i sposób przygotowania na: Tort \"Zebra\"
mąki przesiać, dodać proszek. dodawać po łyżce do jaj, miksować.
ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą.
piec ok 30-40 minut w 180\'C.
Po tym czasie uchylić lekko piekarnik by powoli stygł. gdy piekarnik będzie już letni/chłodny wyciągnąć biszkopt. Wyjąć z torotwnicy, pozostawić do wystudzenia.
Zimny biszkopt przeciąć długim nożem na 3 krążki.
Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Krążek biszkoptu smarujemy dżemem, przekładamy kremem, posypujemy jagodami, kładziemy 2 krążek, smarujemy jak poprzednio i kładziemy 3 krążek. Teraz cały tort smarujemy kremem przy pomocy szpatułki., uważając by jagody się nie \"wplątały\" i zabarwiły tort. Gdy wysmarujemy równo cały tort, polewamy go \"w paski\" po całości letnią polewą czekoladową (najlepiej robić to za pomocą łyżki- wyjdą łądniejsze paski).
Tort schłdzić przed podaniem.