Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki orzechowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 0,5 szkl
mleczko w proszku 1 szkl
cukier puder 1/3 szkl
masło 6 łyżek
płatki kukurydziane 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki orzechowe

Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła. Wsypać orzechy. Smażyć aż się zarumienią. Wystudzić. Płatki drobno pokruszyć. Zimne orzechy zmiksować z masłem i cukrem pudrem. Zagnieść ciasto, dodając płatki i mleko w proszku. Z masy kształtować kulki. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.01.2013 12:28
super!
Kuchareczka2 03.10.2012 10:29
fajny deser
Juleczka20 04.07.2012 07:11
pyszniutkie
bursztynek 04.06.2012 00:32
mniam, zapowiadają się smakowicie
Mariusz10 01.06.2012 22:47
fajne
Piotr-21 28.04.2012 21:35
smaczne
Iwusia 26.04.2012 22:59
superowe
daria899 31.01.2012 19:03
smaczne
Maniek2 22.01.2012 08:38
muszę zrobić takie:)
ewaa 23.12.2011 22:32
Uwielbiam :)
anja3107 12.12.2011 11:18
ekstra pomysł!!!
bami 14.11.2011 23:40
Bardzo fajny pomysł :)
MAR3STA 18.04.2011 23:22
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak