Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBNA ZAPIEKANKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kilograma
filet z dorsza 750 gram
szynka gotowana 4 plastry
ser żółty 4 plastry
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
mleko 3/4 szklanki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1
masło lub margaryna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYBNA ZAPIEKANKA

Zeszklić na łyżce masła pokrojoną cebulę.Wlać wino.Rozprowadzić w mleku mąkę ziemniaczaną,dodać do sosu,mieszając.Doprawić solą i pieprzem.Wymieszać z posiekaną natką.Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki.Podsmażyć na reszcie tłuszczu na złoty kolor.Nasmarować tłuszczem żaroodporne naczynie.Opłukać filety i natrzeć dokładnie solą i pieprzem.Ułożyć rybę na dnie formy.Przykryć plasterkami szynki i sera,polać sosem.Oczyścić paprykę z gniazd nasiennych,umyć,pokroić w paski.Rozłożyć paprykę i ziemniaki na pozostałych składnikach,wstawić naczynie do piekarnika i zapiekać w temp.200C 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.07.2011 12:47
pyszne:)
Robert10 11.04.2011 20:35
świetna
Krystyna32 23.03.2011 12:50
pycha
basia70 20.02.2011 16:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak