Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W CURRY Z MUSZTARDĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetów śledziowych 0,5 kg
duże cebule 2 szt
musztardy 4 łyżki
soli 2 łyżeczki
pieprzu 1 łyżeczka
soku z cytryny 3 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżeczki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W CURRY Z MUSZTARDĄ

FILETY WYMOCZYĆ PRZEZ KILKA GODZIN ABY NIE BYŁY SŁONE, CEBULĘ OBRAĆ I POKROIĆ W PIÓŁTALARKI, FILETY POKROIĆ NA ŚREDNIE KAWAŁKI I KAŻDY Z NICH POSMAROWAĆ MUSZTARDĄ, PRZEGOTOWAĆ DUŻY SŁOIK I UMIEŚCIĆ W NIM KOLEJNO WARSTWAMI CEBULĘ, SOK Z CYTRYNY, PRZYPRAWĘ CURRY, SÓL, PIEPRZ, KAWAŁKI FILETÓW I NA SAMYM KOŃCU POLAĆ OLEJEM, NA WIERZCH POWINŁA ZNAJDOWAĆ SIĘ CEBULA, SŁOIK ZAKRĘCIĆ I ODSTAWIĆ NA CAŁĄ DOBĘ

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak