Przepis i sposób przygotowania na: Tort krówkowy
Białka ubić na sztywno, Cały czas ubijając dosypywać cukier, po jednym żółtku i po łyżce mąki. Wlać do tortownicy i piec około 30 minut. Wystudzić i przeciąć w poprzek na dwa blaty.
Pierwszy blat biszkoptu posmarować kajmakiem, przykryć drugim blatem. Wstawić na pół godziny do lodówki. Gotowy krem krówkowy przygotować z mlekiem. Kremem posmarować boki i wierzch tortu. Na godzinkę przed podaniem ułożyć opłatek. Przechowywać w lodówce.
-->Upieczony biszkopt nieco obciełam żeby nadać mu odpowiednią wielkość pod opłatek.
-->Żeby nieco złamać słodycz kajmaku dodałam pokruszone resztki biszkoptu.
-->Taki drukowany opłatek najlepiej kroi się nożem zmoczonym w gorącej wodzie.
Taki torcik jest szybki w przygotowaniu i bardzo smakuje wszystkim dzieciakom. Na zdjęciu tort z ostatnich urodzinek syna. Tym razem dekorowała 11-letnia córcia :)