Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki jaglane z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 20 dag
mleko 250 ml
jajko 3 szt.
marchewka 1 szt.
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: placki jaglane z marchewką

Kaszę opłucz, wsyp na gotujące się mleko. Ugotuj na półsypko, przemieszaj widelcem, przestudź.
Marchewkę umyj, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Do kaszy dodaj jajka, marchewkę i sól. Dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Kładź niewielkie placuszki i smaż je z obu stron na złoty kolor.
Zdejmij z patelni, połóż na papierowym ręczniku, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawaj np. z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 27.05.2012 12:35
Proste i myślę, że smaczne placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak