Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andrut cytrynowy z dżemem śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z połowy cytryny
margaryna 1 kostka
dżem śliwkowy 1 słoiczek
cukier puder 1/2 szklanki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Andrut cytrynowy z dżemem śliwkowym

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Do powstałej masy powoli dodać sok z połowy cytryny. Wafle przełożyć powyższą masą, a 1 warstwę dżemem śliwkowym. Po przełożeniu wafli najlepiej na sam wierzch położyć coś ciężkiego, aby wafle skleiły się ze sobą. Odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak