Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane do czerwonego barszczu

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 1-1.5 szklanki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
żółty ser 20 dag
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane do czerwonego barszczu

Ziemniaki przepuścić przez maszynkę,włożyć do miski,wbić jajka,dosypać mąkę z proszkiem oraz przyprawami ,zagnieść ścisłe ciasto.Z ciasta uformować cienkie wałeczki ,posmarować śmietaną i posypać startym serem.Piec na złoty kolor (około 10 min) w temp.180 st.
Podawać gorące z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 12.05.2013 13:18
rewelacyjnie wyglada
Jastinka 03.03.2012 14:17
swietne
jogobella23 06.02.2012 09:19
pycha
Margo1 08.07.2011 14:12
fajniusie
kochanyptysiu 18.05.2011 12:15
ekstra
smakowita 12.05.2011 17:59
ciekawy przepis
Myszka75 16.02.2011 10:54
takich jeszcze nie robiłam...
eli82 27.01.2011 09:32
świetne
lewin07 13.12.2010 21:18
super
MAR3STA 22.11.2010 19:21
bardzo fajne
stokrotka 19.11.2010 08:15
muszą być pyszne!
Anna169Hosz 18.11.2010 09:32
Zachęcający przepis - trzeba spróbować.
4muffins 17.11.2010 22:29
jakie efektowne, na pewno wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak