Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe
starta marchewka 2
pomysł na gołabki inaczej 1
pomysł na jeżyki 1
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki z mięsa mielonego

Mięso mielone wyrabiamy z starta marchewka ,jajkiem ,bułka tartą ,doprawiamy do smaku .Wilgotnymi rekami kształtujemy podłużne kotlety obtaczamy lekko w bułce tartej i smażymy w głębokim oleju do zrumienienia,Pomysł na rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu w jednym garnku .Frykadelki przekładamy do niego za pomocą łyżki cedzakowej .Dusimy razem około 30 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.01.2014 07:21
fajny pomysł
kate.500 19.12.2012 14:54
pycha
ben-ka 26.06.2012 00:25
fajniutkie:)
manaika 07.03.2012 08:55
super1
caffee_tea 19.02.2012 11:12
Super przepis
goofy9 23.11.2011 11:40
świetny przepis i apetyczne zdjęcia :)
IlonaAlbertos 29.09.2011 21:59
Wyglądają apetycznie.
Ela20 04.12.2010 11:47
Smakowite danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak