Ulotność dźwięków Joanny Spandel (Śląsk)

Ulotność dźwięków
Ulotność dźwięków

Sposób przygotowania:

● Ciasto kroimy w plastry, a następnie wycinamy koła przy użyciu szklanki.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 przez 10 minut.

● Żółtka oddzielamy do białek.

● Żółtka miksujemy z cukrem do momentu uzyskania miękkiego kremu.

● Do powstałego kremu dodajemy mascarpone i ponownie miksujemy.

● Dodajemy startą skórkę pomarańczy.

● Białka ubijamy na pianę.

● Powstałą pianę powoli dodajemy do kremu z żółtek.

● Sok z pomarańczy mieszamy z likierem owocowym.

● W pucharkach układamy krem, następnie ciasto, polewamy sokiem z likierem i ponownie nakładamy krem.

● Dekorujemy startą czekoladą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości