Inwentarz w zagajniku Marii Jagier (Mazury)

Inwentarz w zagajniku Marii Jagier (Mazury)
Inwentarz w zagajniku Marii Jagier (Mazury)

Sposób przygotowania:

  • Aby przygotować kruche ciasto zagniatamy mąkę, masło, jajka, sól i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
    • Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, wycinamy i zapiekamy
      • Farsz mięsny przygotowujemy krojąc boczek i smażąc na patelni
        • Wątróbkę myjemy, suszymy i smażymy
          • Dodajemy cebulę i podsmażamy
            • Dodajemy 1 szklankę białego wina i dusimy
              • Kroimy i podduszamy jabłka i gruszki, do których dodajemy paprykę.
                • Blendujemy wątróbkę, dodajemy odrobinę śmietany i dodajemy jabłka oraz gruszki
                  • Dodajemy zioła
                    • Kroimy pierś z kurczaka i wrzucamy do miski
                      • Dodajemy ubitą śmietanę i starty ser
                        • Na zapieczone ciasto wkładamy masę z wątróbki, a na nią kurczaka z śmietaną i serem
                          • Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 °C
                            • Farsz wegetariański przygotowujemy kroją papryki, bakłażana, cukinię
                              • Warzywa marynujemy w oliwie z czosnkiem i ziołami.
                                • Kroimy cebulę i kurki, a następne podsmażamy.
                                  • Na patelni grillujemy zamarynowane warzywa.
                                    • Mieszam mascarpone z serkiem kozim.
                                      • Na zapieczone ciasto wkładamy grillowane warzywa i kurki wymieszane z serkiem
                                        • Na górze układamy ser kozi
                                          • Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 °C
                                            podziel się:

                                            Pozostałe wiadomości