Kurczak w ponczo Wioli i Adama (Warszawa)

Kurczak w ponczo
Kurczak w ponczo

Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka kroimy w plastry.
    • Przyprawiamy solą i pieprzem.
      • Na plastrach mięsa układamy pokrojone w paski papryki.
        • Rolujemy i owijamy plastrami boczku.
          • Powstałe roladki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 °C przez około 25 minut.
            • Do miski wrzucamy fasolę.
              • Dodajemy dwie łyżki oliwy i odrobinę soli, pieprzu i czosnku.
                • Blendujemy.
                  • Pomidory i awokado kroimy w kostkę
                    • Cebulę kroimy w drobne paski.
                      • Dokładnie mieszamy i polewamy oliwą.
                        • Roladki z kurczaka podajemy z fasolowym puree i sałatką z awokado.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości