Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki z nadzieniem bakaliowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (12 głosów)

Babeczki z nadzieniem bakaliowym - składniki:
Babeczki z nadzieniem bakaliowym - sposób przygotowania: Posiekaj nożem mąkę z masłem i cukrem, dodaj żółtka i cukier waniliowy, szybko zagnieć ciasto i rozwałkuj je. Foremki do małych babeczek wyklej cienko ciastem i zapiecz na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C. Aby ciasto nie wydymało się w trakcie pieczenia, do każdej foremki wsyp po trzy ziarna suchej fasoli. Fasolę po upieczeniu ciastek możesz wyjąć i schować do ponownego użycia. Przygotuj nadzienie do babeczek: bakalie przepuść kolejno przez maszynkę do mięsa, zaczynając od orzechów, a kończąc na rodzynkach (najlepiej oczyszczą maszynkę, a jeśli nie, to na koniec przepuść jeszcze herbatniczka petit beurre!). Dokładnie wymieszaj, powstałą masą wypełniaj upieczone babeczki i udekoruj obiema polewami.

Informacje o Babeczki z nadzieniem bakaliowym

  • Menu dnia paellą z kurczakiem

    Menu dnia paellą z kurczakiem

    z cytryną. Źródło: Agnieszka Kręglicka   Jak zrobić paellę? ? ? Ciastka w sam raz do popołudniowej herbaty. Do przygotowania użyto orzechów włoskich, ale możesz je zastąpić migdałami. Zobacz przepis na Babeczki z nadzieniem bakaliowym Ciągle głodny? Zobacz

  • Menu na komunijne przyjęcie

    Menu na komunijne przyjęcie

    Babeczki z nadzieniem bakaliowym Key lime pie - ciasto cytrynowe

  • Blog na słodko

    Blog na słodko

    angielskie przepisy i są naprawdę wspaniałe. Bardzo smakuje mi bread and butter pudding [deser chlebowy z masłem i śmietaną - red.], wszelkie muffinki, bożonarodzeniowe mincemeat pies (babeczki z nadzieniem bakaliowym), flapjack (wilgotne ciasto z płatkami owsianymi), crumble (owoce zapiekane pod kruszonką