Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ

S³odko-kwa¶ne migda³y z ry¿em

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 g³os)

S³odko-kwa¶ne migda³y z ry¿em - sk³adniki:
S³odko-kwa¶ne migda³y z ry¿em - sposób przygotowania: Migda³y rozsyp na blasze, w³ó¿ do piekarnika rozgrzanego do 150 °C, piecz 20 minut. Przygotuj sos: zagotuj syrop klonowy, ocet winny, keczup i sos sojowy. Zmniejsz ogieñ, gotuj 2 minuty. M±kê kukurydzian± rozprowad¼ w 1/4 szklanki zimnej wody, wlej do sosu, zagotuj, mieszaj±c. Pozostaw jeszcze oko³o minuty na ma³ym ogniu. Ugotuj ry¿ na sypko wg przepisu na opakowaniu. W ma³ym rondelku zagotuj 1/2 szklanki wody, wrzuæ cebulê i paprykê. Du¶ 10 minut pod przykryciem na ma³ym ogniu. Odced¼, dodaj pomidora i ananasy, potem upieczone migda³y i sos, wymieszaj, gotuj 5 minut. Podawaj z ry¿em.