Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasztet drobiowy z wiśniami i czerwonym sosem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Pasztet drobiowy z wiśniami i czerwonym sosem - składniki:
Pasztet drobiowy z wiśniami i czerwonym sosem - sposób przygotowania: Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż piersi kurczaka. Gdy zrobią się rumiane, dodaj wątróbkę, posiekaną cebulę i czosnek, przypraw solą, pieprzem, majerankiem i gałką, smaż jeszcze chwilę. Ostudź, dodaj bułkę (namoczoną i odciśniętą) i jajka. Zmiksuj, wymieszaj z wiśniami. Formę posmaruj masłem, posyp tartą bułką, napełnij masą, piecz 50 minut w temp. 170°C. Zrób sos: zmiksuj wino z porzeczkami, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z żurawinami, dosłodź miodem. Pasztet podawaj po ostudzeniu, pokrojony w plastry i skropiony sosem.<