Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pasztet drobiowy z wiśniami i czerwonym sosem
Pasztet drobiowy z wiśniami i czerwonym sosem - składniki:
Pasztet drobiowy z wiśniami i czerwonym sosem - sposób przygotowania:
Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż piersi kurczaka. Gdy zrobią się rumiane, dodaj wątróbkę, posiekaną cebulę i czosnek, przypraw solą, pieprzem, majerankiem i gałką, smaż jeszcze chwilę. Ostudź, dodaj bułkę (namoczoną i odciśniętą) i jajka. Zmiksuj, wymieszaj z wiśniami. Formę posmaruj masłem, posyp tartą bułką, napełnij masą, piecz 50 minut w temp. 170°C. Zrób sos: zmiksuj wino z porzeczkami, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z żurawinami, dosłodź miodem. Pasztet podawaj po ostudzeniu, pokrojony w plastry i skropiony sosem.<
- 60 dag piersi kurczaka
- 10 dag wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerstwa kajzerka
- 2 jajka
- 2 dag masła
- 1 łyżka tartej bułki
- 15 dag wiśni bez pestek (mogą być mrożone)
- 50 ml oliwy
- sól
- pieprz
- majeranek
- gałka muszkatołowa
- 5 dag żurawin ze słoiczka
- 10 dag czarnych porzeczek
- 80 ml czerwonego wina
- miód do smaku
- masło i tarta bułka do formy
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki