Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki piwne z jabłkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Naleśniki piwne z jabłkami - składniki:
Naleśniki piwne z jabłkami - sposób przygotowania: Zrób ciasto: mąkę połącz z solą, cukrem i cynamonem. Żółtka ubij z połową piwa i porcjami dodawaj do mąki, mieszając. Wlej stopione masło i resztę piwa, wymieszaj z pianą z białek. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut. Jabłka obierz, pokrój na kawałki, oczyść z gniazd nasiennych i obsmaż na maśle. Dodaj cukier i smaż 2-3 minuty, mieszając. Gorącą patelnię wysmaruj masłem. Porcje ciasta wlewaj na patelnię, układaj po kilka kawałków jabłek i smaż z obu stron. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i polej syropem jabłkowym.
Ażurowe naleśniki na słono

Informacje o Naleśniki piwne z jabłkami

  • Menu dnia z piwnymi naleśnikami

    Menu dnia z piwnymi naleśnikami

    dodatek piwa, w naszym serwisie znajdziesz również przepis na zwykłe placki z jabłkami . Naleśniki piwne z jabłkami Ciasto: 2 szklanki mąki 3 szklanki ciemnego piwa 3 jajka 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki masła 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki soli 4 łyżeczki masła do smażenia cukier puder do