Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sorbet rabarbarowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Sorbet rabarbarowy - składniki:
  • 40 dag rabarbaru
  • 1/2 szklanki wody
  • 12 dag cukru
  • 1/2 butelki półsłodkiego wina musującego
Sorbet rabarbarowy - sposób przygotowania: Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Dodaj wodę i cukier, duś pod przykryciem około 10 minut. Gdy lekko przestygnie, zmiksuj. Mus rabarbarowy przełóż do salaterki i wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny. Mieszaj energicznie co pół godziny, zeksrobując tworzące się lodowe kryształki. Gotowy sorbet podawaj w pucharkach polany bardzo zimnym winem musującym.

Informacje o Sorbet rabarbarowy

  • Sorbety - najlepsze na prawdziwy upał

    Sorbety - najlepsze na prawdziwy upał

    dobrze uzupełnia smak szarlotki na kruchym cieście, ale można z niego również szybko przygotować pełen smaku orzeźwiający sorbet. Sorbet rabarbarowy 40 dag rabarbaru 1/2 szklanki wody 12 dag cukru 1/2 butelki półsłodkiego wina musującego Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Dodaj wodę i