Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki z gruszkami w sosie czekoladowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (26 głosów)

Naleśniki z gruszkami w sosie czekoladowym - składniki:
Naleśniki z gruszkami w sosie czekoladowym - sposób przygotowania: Przygotuj sos czekoladowy: w rondelku z grubym dnem roztop na małym ogniu czekoladę z masłem. Wlej mleko, wsyp cukier i starannie wymieszaj, aby cukier się rozpuścił. Przygotuj naleśniki: przesiej mąkę, utrzyj ją z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej koniak, odstaw na godzinę do napęcznienia. Rozgrzej patelnię, posmaruj ją skórką słoniny, kolejno smaż cieniutkie naleśniki. Na każdym układaj osączone i pokrojone w cienkie cząstki gruszki, składaj w chusteczki i polewaj sosem czekoladowym.
Ażurowe naleśniki na słono

Informacje o Naleśniki z gruszkami w sosie czekoladowym