Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku - składniki:
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku - sposób przygotowania:
Przygotować sos: szpinak zblanszować, odcisnąć i grubo posiekać. Rozgrzać masło, dodać ser i podgrzewać, aż się rozpuści. Wlać brandy, odparować. Dodać śmietanę, pogotować chwilę razem, aż trochę zgęstnieje. Dodać szpinak i doprawić. Solę posolić i oprószyć mąką, usmażyć na złoto. Do gorącego sosu włożyć usmażoną solę i podawać.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki