Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lody z sosem brzoskwiniowym
Lody z sosem brzoskwiniowym - składniki:
Lody z sosem brzoskwiniowym - sposób przygotowania:
Ze sparzonych, obranych ze skórki brzoskwiń (jedną zostawiamy do dekoracji) usuwamy pestki. Brzoskwinie kroimy w kawałki, miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny. Wstawiamy do lodówki. Bardzo zimną śmietankę ubijamy na krem. Na talerz wykładamy sos brzoskwiniowy, bitą śmietanę, lody, przybieramy jeżynami lub jagodami i plasterkami brzoskwini.
- 1 litr lodów waniliowych
- 1 kg brzoskwiń
- 1/2 cytryny
- 50 g cukru pudru
- 150 g jeżyn lub jagód
- 3/4 szklanki 18-proc. śmietanki
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki