Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lody z gorącymi jabłkami
Lody z gorącymi jabłkami - składniki:
Lody z gorącymi jabłkami - sposób przygotowania:
Jabłka obieramy, usuwamy środki, kroimy w szesnastki i posypujemy cukrem waniliowym. Patelnię z grubym dnem smarujemy masłem i posypujemy cukrem. Układamy jabłka i na małym ogniu karmelizujemy przez 15 minut. Podajemy rozłożone na talerzykach obok lodów.
- 1 litr lodów waniliowych
- 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
- 75 g masła
- 150 g cukru pudru
- 1.5 kg jabłek (szare lub złote renety
- ewentualnie goldeny)
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki