Bakłażany w oliwie
- 3 kg bakłażanów
- oregano
- oliwa z oliwek extra virgin
- 10 słoików ćwierćlitrowych
Informacje o Bakłażany w oliwie
-
Pinsa - zapomniana, lżejsza "przodkini" pizzy. Z łatwością zrobisz ją w domu! [PRZEPIS]
), świeżymi pomidorami, grzybami, miękką kiełbaską ciauscolo, kremowym serkiem stracchino, pieczoną szynką i bakłażanami w oliwie, mortadelą z pistacjami, rukolą, suszoną wędliną wołową bresaola i parmezanem, gruszkami i gorgonzolą, szynką i figami… Tyle połączeń, ile indywidualnych gustów, ale
-
Strusina w dwóch odsłonach
ze śmietaną. Łączymy z ogórkami i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Rozgrzewamy grill lub patelnię grillową na średnim ogniu. Mieszamy oliwę, miód, czosnek, oregano, odrobinę soli i pieprzu. Taką mieszanką smarujemy mięso. Plastry bakłażana skrapiamy oliwą, a oscypka oprószamy mąką. Układamy
-
W warzywnym ogrodzie
plasterkami pomidorów. Układamy na nich faszerowane cukinie, skrapiamy oliwą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 30 minut. MELANZANE SOTT'OLIO (Bakłażany w oliwie) (na 1/2 l słoik) 1 kg bakłażanów
-
Grecka oliwa w dobrej cenie i... 5 produktów, które w tym tygodniu warto kupić w dyskontach
pieczonego w oliwie z imbirem ). Z niej przygotujesz także pyszne sosy, np. do ziemniaków pieczonych z sosem z oliwy i ziołami . Jeśli cenisz sobie prostotę, polecamy ci pastę z bakłażanów i oliwy . Jeśli natomiast nie wahasz się przed kulinarnymi eksperymentami - i jeszcze nie miałeś okazji, żeby
-
Ciasto francuskie na słodko i na słono - proste przepisy
ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Składniki: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 1 duży bakłażan oliwa 2 szklanki oczyszczonych kurek 3 średnie pokrojone w kostkę cebule 4 jajka 3 szklanki śmietany 30 dag tartego sera żółtego posiekany
-
Śródziemnomorskie przysmaki - wykorzystaj sezon na pomidory
w tosterze (skrop je oliwą po opieczeniu). Plastry bakłażana skrop oliwą i opiecz na patelni grillowej. Na grzankach ułóż plastry sera, połówki pomidora, plasterki bakłażana i połówki czosnku, udekoruj bazylią, skrop octem balsamicznym i od razu podawaj. Autor: Aneta Kosiba Włoska bruschetta z
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki