Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Salsa żurawinowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Salsa żurawinowa - składniki:
  • 3 szklanki świeżych lub mrożonych żurawin
  • 0.25 szklanki posiekanej czerwonej cebuli
  • 0.5 papryki (10 dag) lub 0.5 papryczki chili
  • 2 łyżeczki soku z limetki
  • 1 łyżeczka posiekanych liści kolendry
  • 1 szklanka cukru
  • 0.25 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
Salsa żurawinowa - sposób przygotowania: Cukier zalej 0.5 szklanki wody, zagotuj, dodaj przebrane i opłukane żurawiny. Gotuj 20 minut na małym ogniu, ostudź, połącz z pozostałymi składnikami i delikatnie wymieszaj. Podawaj (w temperaturze pokojowej) do mięsa, serów i ryb. Przechowuj w lodówce