Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekanka z pomidorami i serem kozim
Zapiekanka z pomidorami i serem kozim - składniki:
Zapiekanka z pomidorami i serem kozim - sposób przygotowania:
W Melbourne i okolicy osiedliło się wielu Greków, Hiszpanów i Włochów. Dlatego właśnie tamtejsza kuchnia jest łudząco podobna do tej z basenu Morza Śródziemnego. Europejczyk czuje się jak w domu - tu jada się pizzę i makarony, sałatki, sery, pomidory. A wszystko pachnie ziołami
Zmiksuj ser ze śmietaną i masłem. Z ciasta francuskiego wytnij koło i rozwałkuj na placek o średnicy 28-30 cm. Środek posmaruj pastą z koziego sera, pozostawiając brzeg o szerokości 5 cm. Na paście serowej poukładaj pomidory, posyp tymiankiem i pieprzem cytrynowym. Podwiń wolne brzegi ciasta, tak aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia. Piecz 35-40 minut w temp. 180°C. Podawaj na gorąco, od razu po przygotowaniu.
- 15-20 dag sera koziego
- 6 łyżek gęstej śmietany (36-proc.)
- 2 łyżki miękkiego masła
- 1 płat (20 x 20 cm) rozmrożonego ciasta francuskiego
- 1 duży pomidor pokrojony w cienkie plasterki
- 1 łyżka listków tymianku
- 3 łyżki pieprzu cytrynowego
Zmiksuj ser ze śmietaną i masłem. Z ciasta francuskiego wytnij koło i rozwałkuj na placek o średnicy 28-30 cm. Środek posmaruj pastą z koziego sera, pozostawiając brzeg o szerokości 5 cm. Na paście serowej poukładaj pomidory, posyp tymiankiem i pieprzem cytrynowym. Podwiń wolne brzegi ciasta, tak aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia. Piecz 35-40 minut w temp. 180°C. Podawaj na gorąco, od razu po przygotowaniu.
Informacje o Zapiekanka z pomidorami i serem kozim
-
Menu dnia z czekoladowymi naleśnikami
, pachnące, aromatyczne... Zapiekanka z pomidorami i serem kozim 15-20 dag sera koziego 6 łyżek gęstej śmietany (36-proc.) 2 łyżki miękkiego masła 1 płat (20 x 20 cm) rozmrożonego ciasta francuskiego 1 duży pomidor pokrojony w cienkie plasterki 1 łyżka listków tymianku 3 łyżki pieprzu cytrynowego
-
Menu dnia z galaretką kawową
pomidorami i serem kozim Składniki: 15-20 dag sera koziego 6 łyżek gęstej śmietany (36-proc.) 2 łyżki miękkiego masła 1 płat (20 x 20 cm) rozmrożonego ciasta francuskiego 1 duży pomidor pokrojony w cienkie plasterki 1 łyżka listków tymianku 3 łyżki pieprzu cytrynowego Zmiksuj ser ze śmietaną i masłem. Z
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki