Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marokańskie klopsiki jagnięce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Marokańskie klopsiki jagnięce - składniki:
Marokańskie klopsiki jagnięce - sposób przygotowania: Mięso zagnieć z posiekaną natką, cebulą, czosnkiem, jajkiem i przyprawami. Do masy dodaj ryż i jeszcze raz dobrze zagnieć. Z masy ulep kulki i usmaż je w głębokiej oliwie. Włóż do rondla, wlej pomidory z puszki razem z zalewą i dodaj nieco koncentratu pomidorowego. Duś w przykrytej patelni lub wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 200°C, aż ryż w klopsikach będzie miękki, a sos zgęstnieje. Trwa to około 30 minut. Teraz przypraw do smaku sokiem z cytryny. Możesz podawać z sałatą, arabskim chlebkiem, kaszą kuskus albo ryżem basmati.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym