Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sushi nigri

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (16 głosów)

Sushi nigri - składniki:
Sushi nigri - sposób przygotowania: Porcja sushi nigri dla jednej osoby to około 8 sztuk. Uformuj w palcach porcję ryżu wielkości piłeczki do ping-ponga (ok. 16 g). Na lewej dłoni połóż płatek surowej ryby i delikatnie posmaruj chrzanem wasabi. Na rybę połóż kulkę ryżu i ostrożnie odwróć, tak aby ryba była u góry. Teraz uformuj rybę i ryż w podłużny wałeczek. Robi się to bardzo delikatnie kciukiem i palcem środkowym. Jedno sushi nigri powinno ważyć około 40-44 gramów.
Rodzje sushi nigri (w zależności od dodatków): SAKE z łososiem, MAGURO z tuńczykiem, IKURA z kawiorem z łososia, EBI z gotowaną krewetką, AMA EBI z krewetką słodką, UNAGI z grillowanym węgorzem, TAMAGO z omletem, SABA z makrelą, IKA z kalmarem, SUZUKI z sandaczem, HIRAME z halibutem, TAKO z ośmiornicą, TAI z doradą, IBODAI z rybą maślaną

Informacje o Sushi nigri

  • Sushi dla początkujących

    Sushi dla początkujących

    ; Sushi nigri - ryż z rybą lub owocami morza   Ryż shari   oraz inne sushi , a także smaczne   japońskie przepisy .

  • Jak zrobić sushi?

    Jak zrobić sushi?

    zadanie oczyścić smak i przygotować nasz język na dalsze kulinarne rozkosze. Zobacz przepisy na domowe sushi: Sushi maki Sushi z pieczonym łososiem Sushi z paluszkami krabowymi Sushi nigri Jak przygotować ryż do sushi?